Bruschetta artisjok en olijf
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met 2 el olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met een 1/2 teen knoflook en leg ze op een schaal.
Snijd ondertussen de artisjokharten in kwarten en leg ze in een schaaltje. Snijd de rest van de knoflook fijn. Voeg de rest van de olie, de fijngesneden knoflook, oregano en olijven toe aan de artisjokharten. Schep om en laat 5 min. marineren.
Besmeer de bruschette met de tapenade en verdeel de artisjokharten erover. Serveer direct.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Bruschetta artisjok en olijf
voorgerecht
null personen
155 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met 2 el olie. Rooster het brood 8 min. op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met een 1/2 teen knoflook en leg ze op een schaal.
Snijd ondertussen de artisjokharten in kwarten en leg ze in een schaaltje. Snijd de rest van de knoflook fijn. Voeg de rest van de olie, de fijngesneden knoflook, oregano en olijven toe aan de artisjokharten. Schep om en laat 5 min. marineren.
Besmeer de bruschette met de tapenade en verdeel de artisjokharten erover. Serveer direct.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 ciabatta
4 el olijfolie
1 teen knoflook
1 blik artisjokharten
1 tl oregano
½ potje zongerijpte Taggia olijven
1 potje tomatentapenade