Plaattaart met appel
bewaar
bewaar

Plaattaart met appel

Appeltaart met een twist. Perfect voor een diner met vrienden.

30 min. bereiden / 25 min. oventijd

6 ingrediënten

Aan de slag

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwijder de plastic velletjes en leg de plakjes op elkaar. Rol ze met de deegroller uit tot een vierkante plak van 25 x 25 cm. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en vouw de rand 1 cm naar binnen en druk een beetje aan. Prik het deeg, maar niet de rand, hier en daar in met een vork.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de gember fijn. Meng de jam en gember met de spijs en verdeel over het deeg, maar blijf binnen de randen. Schil de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Meng het bevroren fruit door de appel en schep op de spijs. Sprenkel er 2 el gembersiroop uit het potje stemgember over en zet 20-25 min. in de oven. Laat de taart iets afkoelen.

combinatietipLekker met ijs of crème fraîche light en poedersuiker.

Plaattaart met appel

Instructievideo - 02:58 min.

Amandelspijs maken

Instructievideo - 01:03 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Plaattaart met appel

Appeltaart met een twist. Perfect voor een diner met vrienden.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig