Lentequiches met pecorino en ham
bewaar
bewaar

Lentequiches met pecorino en ham

25 min. bereiden / 30 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet elke vorm in en bekleed elke vorm met 1 ½ plakje bladerdeeg. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en snijd de rest grof, of snijd de rucola grof. Houd 2 handjes achter. Verdeel de waterkers of rucola en tuinerwten over de vormen.

Snijd de blaadjes van de kruiden fijn. Rasp de kaas. Klop de eieren los met de slagroom, kaas en kruiden. Schenk over de quichebodems. Snijd de ham fijn en verdeel erover.

Bak de quiches in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als ze te donker worden. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Garneer met de achtergehouden waterkers of rucola.

combinatietipEet je de quiche als hoofdgerecht, serveer dan met courgette-walnootsalade (zie recept elders op ah.nl/allerhande).

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lentequiches met pecorino en ham

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig