Vegetarische ovenschotels
Vegetarische ovenschotel? Hier zit je goed! Van preischotel met zoete aardappelpuree tot ovenschotel met vegagehakt. We zetten de lekkerste recepten voor een vegetarische ovenschotel op een rijtje.
Bonenschotel met ei en verse kruiden maken: zo doe je dat
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in stukken van ca. 1½ cm. Halveer de tomaten.
- Verdeel de paprika en tomaten over de ovenschaal en besprenkel met de olijfolie en peper. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven. Snijd ondertussen de munt en koriander fijn. Doe de witte bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
- Neem de groenten uit de oven en druk de tomaten met een houten lepel iets plat. Bestrooi met peper en zout en bak 15 min. in de oven. Voeg de bonen, polpa en ⅔ van de fijngesneden kruiden toe. Schep om, maak met de houten lepel kuiltjes in de tomatensaus en breek de eieren erboven. Bak ca. 10-15 min. in de oven tot het eiwit net gestold is.
- Garneer de schotel met de rest van de fijngesneden kruiden.
Dagje vegetarisch