Geel-rode stoofperen
Een schaal vol prachtig gekleurde stoofperen.
Aan de slag
Pers de citroen uit. Doe het citroensap in een grote pan. Voeg de wijn, suiker, kurkuma en het water toe en breng aan de kook.
Schil ondertussen de peren met een dunschiller, laat het steeltje zitten. Snijd een plakje van de onderkant, zodat de peertjes goed rechtop blijven staan.
Zet de peertjes in het wijn-watermengsel. Zorg dat ze volledig onderstaan. Leg er eventueel een bordje op als de peertjes bovendrijven. Breng aan de kook en laat 1 uur en 20 min. tegen de kook aan stoven met de deksel op de pan.
Doe de port, bruine suiker en het bietensap in een grote ondiepe pan en breng aan de kook. Zet de peren er rechtop in, zodat ze ca. tot de helft in de port staan. Kook op laag vuur 20 min. tot ze zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Prik met de satéprikker in een peer. Als dat gemakkelijk gaat, zijn ze gaar.
Haal de peren uit de pan, laat het vuur aan. Meng de maizena door het portmengsel, breng aan de kook en laat in 3 min. binden. Serveer de peren en de portsaus apart.
Geel-rode stoofperen
Een schaal vol prachtig gekleurde stoofperen.
bijgerecht
null personen
340 kcal
25 min. bereiden
100 min. wachten
Aan de slag
Pers de citroen uit. Doe het citroensap in een grote pan. Voeg de wijn, suiker, kurkuma en het water toe en breng aan de kook.
Schil ondertussen de peren met een dunschiller, laat het steeltje zitten. Snijd een plakje van de onderkant, zodat de peertjes goed rechtop blijven staan.
Zet de peertjes in het wijn-watermengsel. Zorg dat ze volledig onderstaan. Leg er eventueel een bordje op als de peertjes bovendrijven. Breng aan de kook en laat 1 uur en 20 min. tegen de kook aan stoven met de deksel op de pan.
Doe de port, bruine suiker en het bietensap in een grote ondiepe pan en breng aan de kook. Zet de peren er rechtop in, zodat ze ca. tot de helft in de port staan. Kook op laag vuur 20 min. tot ze zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Prik met de satéprikker in een peer. Als dat gemakkelijk gaat, zijn ze gaar.
Haal de peren uit de pan, laat het vuur aan. Meng de maizena door het portmengsel, breng aan de kook en laat in 3 min. binden. Serveer de peren en de portsaus apart.
combinatietip:
bereidingstip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
750 ml droge witte wijn
100 g kristalsuiker
1 tl kurkuma
500 ml water
12 Gieser Wildeman stoofperen
400 ml rode port
50 g bruine suiker
100 ml bietensap
1 el maizena
Dit heb je nodig
satéprikker 20 cm