Stoofperen koken
bewaar
bewaar

Stoofperen koken

Tijd voor peren stoven! Want er gaat niets boven stoofperen koken en deze klassieke stoofpeertjes maak jij voortaan gemakkelijk zelf.

10 min. bereiden / 2 uur wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Boen de citroen schoon en snijd met een scherp mes of dunschiller 3 reepjes van de gele schil. Schil de peren, laat de stelen eraan zitten.

Doe de wijn in een ruime pan en voeg de suiker, kaneelstokjes, kruidnagels, het laurierblaadje en de citroenschil toe. Voeg de peren toe en vul aan met het water of tot ze net onder staan.

Knip een cirkel ter grootte van de pan uit het bakpapier en leg als een deksel op de peren. Stoof de peren in ca. 1 uur en 30 min. op laag vuur gaar. Haal de peren uit de pan en kook het kookvocht in ca. 30 min. tot een derde in. Serveer de stoofperen in de siroop.

bewaartipJe kunt de stoofpeertjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm voor het serveren op laag vuur, of serveer ze koud.
variatietipGebruik rodedruivensap voor stoofperen zonder wijn of vervang de wijn en maak stoofperen in port.
bereidingstipJe kunt de stoofperen ook gebruiken voor een stoofperencompote.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?
bereidingstipJe kunt de stoofpeertjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm voor het serveren op laag vuur, of serveer ze koud.

Stoofperen maken

Instructievideo - 03:22 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stoofperen koken

Tijd voor peren stoven! Want er gaat niets boven stoofperen koken en deze klassieke stoofpeertjes maak jij voortaan gemakkelijk zelf.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig