Stoofperen uit de slowcooker
Geen zin om zelf stoofperen te koken omdat je te druk bent met de rest van het kerstdiner? Kook ze dan in de slowcooker, doet die mooi het werk!
Aan de slag
Breng in een diepe pan op hoog vuur de wijn, het water, kaneelstokje, laurierblad, de kruidnagels, kardemompeulen en basterdsuiker aan de kook. Laat ca. 5 min. al roerend zachtjes doorkoken zodat de alcohol verdampt en de suiker helemaal oplost.
Schil ondertussen de peren rondom met een dunschiller, laat de stelen eraan zitten. Boen de citroen goed schoon en schil met de dunschiller het gele deel van de schil, zorg dat je zo min mogelijk van het wit meeneemt, dat is namelijk bitter
Zet de slowcooker op de hoogste stand aan. Doe de peren, citroenschil en het hete wijnmengsel erin. Laat de stoofperen, afhankelijk van de grootte, ca. 4 uur zachtjes koken tot ze gaar zijn.
Haal de peren uit de pan. Kook het kookvocht in een pan op het fornuis op middelhoog tot hoog vuur in tot ca. 100 ml siroop en serveer bij de peren.
Stoofperen uit de slowcooker
Geen zin om zelf stoofperen te koken omdat je te druk bent met de rest van het kerstdiner? Kook ze dan in de slowcooker, doet die mooi het werk!
bijgerecht
null personen
320 kcal
15 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Breng in een diepe pan op hoog vuur de wijn, het water, kaneelstokje, laurierblad, de kruidnagels, kardemompeulen en basterdsuiker aan de kook. Laat ca. 5 min. al roerend zachtjes doorkoken zodat de alcohol verdampt en de suiker helemaal oplost.
Schil ondertussen de peren rondom met een dunschiller, laat de stelen eraan zitten. Boen de citroen goed schoon en schil met de dunschiller het gele deel van de schil, zorg dat je zo min mogelijk van het wit meeneemt, dat is namelijk bitter
Zet de slowcooker op de hoogste stand aan. Doe de peren, citroenschil en het hete wijnmengsel erin. Laat de stoofperen, afhankelijk van de grootte, ca. 4 uur zachtjes koken tot ze gaar zijn.
Haal de peren uit de pan. Kook het kookvocht in een pan op het fornuis op middelhoog tot hoog vuur in tot ca. 100 ml siroop en serveer bij de peren.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 ml soepele rode wijn
700 ml kraanwater
1 kaneelstokje
1 laurierblad
4 kruidnagels
6 kardemompeulen
150 g witte basterdsuiker
1 kg Gieser Wildeman stoofpeer
1 biologische citroen
Dit heb je nodig
dunschiller
Slowcooker (4.7 liter)