Brioche toast met ei, groene asperges en spinazie
Hup in de mand en picknicken maar, met deze brioche!
Aan de slag
Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek op middelhoog tot hoog vuur in 5 min. krokant. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de spinazie in de hapjespan met het achtergebleven vet in delen tot het net slinkt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in een vergiet en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen de grillpan op hoog vuur. Verwijder het houtachtige uiteinde van de groene asperges en halveer de asperges in de breedte. Gril ze 5 min. Keer halverwege.
Snijd de brioche in 8 sneetjes (per 4 personen) van 2 cm breed. Laat de boter op kamertemperatuur komen en bestrijk alle kanten met de boter. Gril de sneetjes brood in delen 1 min. in de grillpan. Keer halverwege.
Beleg 4 sneetjes brioche met de kaas en het ontbijtspek. Leg de eieren er in het midden op, verdeel de spinazie als een ‘nestje’ eromheen en leg de asperges erop. Dek af met de rest van de brioche, druk voorzichtig aan en snijd met een scherp mes doormidden zodat het mooie helften worden. Serveer direct.
Brioche toast met ei, groene asperges en spinazie
Hup in de mand en picknicken maar, met deze brioche!
null personen
715 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek op middelhoog tot hoog vuur in 5 min. krokant. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de spinazie in de hapjespan met het achtergebleven vet in delen tot het net slinkt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in een vergiet en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen de grillpan op hoog vuur. Verwijder het houtachtige uiteinde van de groene asperges en halveer de asperges in de breedte. Gril ze 5 min. Keer halverwege.
Snijd de brioche in 8 sneetjes (per 4 personen) van 2 cm breed. Laat de boter op kamertemperatuur komen en bestrijk alle kanten met de boter. Gril de sneetjes brood in delen 1 min. in de grillpan. Keer halverwege.
Beleg 4 sneetjes brioche met de kaas en het ontbijtspek. Leg de eieren er in het midden op, verdeel de spinazie als een ‘nestje’ eromheen en leg de asperges erop. Dek af met de rest van de brioche, druk voorzichtig aan en snijd met een scherp mes doormidden zodat het mooie helften worden. Serveer direct.
vegatip:
variatietip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote scharreleieren
8 plakken ontbijtspek
400 g spinazie
175 g groene asperges
1 chinois brioche brood
50 g ongezouten roomboter
4 plakken jong belegen kaas
Dit heb je nodig
grillpan