Brioche toast met ei, groene asperges en spinazie
bewaar
bewaar

Brioche toast met ei, groene asperges en spinazie

Hup in de mand en picknicken maar, met deze brioche!

20 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Kook de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak het ontbijtspek op middelhoog tot hoog vuur in 5 min. krokant. Keer halverwege. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de spinazie in de hapjespan met het achtergebleven vet in delen tot het net slinkt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in een vergiet en laat goed uitlekken.

Verhit ondertussen de grillpan op hoog vuur. Verwijder het houtachtige uiteinde van de groene asperges en halveer de asperges in de breedte. Gril ze 5 min. Keer halverwege.

Snijd de brioche in 8 sneetjes (per 4 personen) van 2 cm breed. Laat de boter op kamertemperatuur komen en bestrijk alle kanten met de boter. Gril de sneetjes brood in delen 1 min. in de grillpan. Keer halverwege.

Beleg 4 sneetjes brioche met de kaas en het ontbijtspek. Leg de eieren er in het midden op, verdeel de spinazie als een ‘nestje’ eromheen en leg de asperges erop. Dek af met de rest van de brioche, druk voorzichtig aan en snijd met een scherp mes doormidden zodat het mooie helften worden. Serveer direct.

vegatipVervang het ontbijtspek door vegan spekreepjes.
variatietipOok lekker met dikgesneden sneetjes witbrood in plaats van brioche.
bereidingstipTot en met stap 3 kun je dit recept 1 dag van tevoren maken. Laat alles afkoelen en bewaar afgedekt in aparte bakjes in de koelkast.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Brioche toast met ei, groene asperges en spinazie

Hup in de mand en picknicken maar, met deze brioche!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig