Bimi met ansjovis-pistachecrème van Hugo Kennis
bewaar
bewaar

Bimi met ansjovis-pistachecrème van Hugo Kennis

Ansjovis is een mooie umami smaakmaker. In dit gerecht proef je het zittige van de vis in combi met het aardse van de bimi. Spectaculair makkelijk, dit voorgerecht.

15 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Snijd ondertussen de bimi in de lengte doormidden. Besprenkel met de olie, peper en eventueel zout en gril 6-8 min. Keer halverwege.

Vis ondertussen de pistache uit de notenmix, je hebt ca. 20 g nodig (per 4 personen). Laat de ansjovis met kappertjes uitlekken, vang een ½ el olie op. Doe de pistachenoten, ansjovis, crème fraîche, kappertjes en de ansjovisolie in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een gladde puree. Schep in de spuitzak.

Verdeel de bimi in een krans over de borden en verdeel dotjes ansjovispistachecrème erover. Spuit de rest van de noten goud en verdeel over de kransen.

bewaartipJe kunt de bimi 1 dag van tevoren grillen en de ansjoviscrème 1 dag van tevoren maken.
serveertipLiever als bijgerecht? Kan ook! Verdeel dan alles over een grote serveerschaal.
vegatipVervang de ansjovis door (per 4 personen) 50 g gedroogde tomaten en kappertjes.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bimi met ansjovis-pistachecrème van Hugo Kennis

Ansjovis is een mooie umami smaakmaker. In dit gerecht proef je het zittige van de vis in combi met het aardse van de bimi. Spectaculair makkelijk, dit voorgerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig