Hartige tompouce
Deze hartige tompouce is de ster van jouw volgende diner! Knapperig bladerdeeg, romige kaas en carpaccio. Feestelijk op je bord voor het oog, maar vooral ook heel smakelijk.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de plakjes bladerdeeg (ontdooid) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee.
Hak de pijnboonpitten uit de carpaccioverpakkingen grof. Verdeel de pijnboompitten over de helft van de plakjes bladerdeeg. Bak het bladerdeeg in 10-12 min goudbruin. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Rasp ondertussen ¾ van Parmezaanse kaas fijn en ¼ grof. Meng de roomkaas met de fijn geraspte Parmezaanse kaas, truffelmayo uit de carpaccioverpakkingen, de truffelolie, peper en eventueel zout. Doe in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik. Meng de Parmezaanse kaas uit de carpaccioverpakking met de grof geraspte Parmezaanse kaas.
Knip 2 cm van de onderkant van de spuitzak af. Neem een plakje bladerdeeg zonder pijnboompitten en spuit zigzaggend ¼ van het roomkaasmengsel op het bladerdeeg. Verdeel ¼ van de carpaccio, ¼ rucola en ¼ van de rest van de Parmezaanse kaas erover. Eindig met een plakje bladerdeeg met pijnboonpitten. Drizzel zigzaggend de balsamicocrème erover. Herhaal tot je 1 tompouce per persoon hebt.
Hartige tompouce
Deze hartige tompouce is de ster van jouw volgende diner! Knapperig bladerdeeg, romige kaas en carpaccio. Feestelijk op je bord voor het oog, maar vooral ook heel smakelijk.
bijgerecht
null personen
555 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de plakjes bladerdeeg (ontdooid) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg ermee.
Hak de pijnboonpitten uit de carpaccioverpakkingen grof. Verdeel de pijnboompitten over de helft van de plakjes bladerdeeg. Bak het bladerdeeg in 10-12 min goudbruin. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Rasp ondertussen ¾ van Parmezaanse kaas fijn en ¼ grof. Meng de roomkaas met de fijn geraspte Parmezaanse kaas, truffelmayo uit de carpaccioverpakkingen, de truffelolie, peper en eventueel zout. Doe in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik. Meng de Parmezaanse kaas uit de carpaccioverpakking met de grof geraspte Parmezaanse kaas.
Knip 2 cm van de onderkant van de spuitzak af. Neem een plakje bladerdeeg zonder pijnboompitten en spuit zigzaggend ¼ van het roomkaasmengsel op het bladerdeeg. Verdeel ¼ van de carpaccio, ¼ rucola en ¼ van de rest van de Parmezaanse kaas erover. Eindig met een plakje bladerdeeg met pijnboonpitten. Drizzel zigzaggend de balsamicocrème erover. Herhaal tot je 1 tompouce per persoon hebt.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 plakjes diepvries bladerdeeg
1 middelgroot scharrelei
250 g AH Excellent greenfields carpaccio met truffelmayonaise
100 g Parmigiano Reggiano
200 g roomkaas
2 tl truffelolie
25 g rucola
2 el crema balsamico