Nashipeer-kokos eton mess
bewaar
bewaar

Nashipeer-kokos eton mess

Mess betekent geknoei. En dat is toch lekker! Met de verfijnde smaken van citroengras en steranijs.

40 min. bereiden / 3 uur oventijd / 1 uur wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 100 °C. Pers de citroen uit. Laat de kikkererwten heel goed uitlekken in een zeef en vang het kikkererwtenvocht (aquafaba) op. Dit is ongeveer 120 ml (per 8 personen). Voeg een ½ el citroensap toe (per 8 personen).

Klop de aquafaba in ca. 5 min. zo dik mogelijk, het liefst in een staande mixer en anders met een handmixer met garden. De kikkererwten gebruik je niet. Voeg geleidelijk en al kloppend met een spatel ⅚ van de suiker toe.

Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer uit tot een cirkel van 30 cm, ongeveer 2.5 cm dik. Bak ca. 3 uur in de oven tot lichtbruin en droog. Haal de meringue uit de oven en laat afkoelen tot gebruik.

Schil de nashi-peren, laat het steeltje zitten. Snijd de peren in kwarten en verwijder het klokhuis.

Kneus ondertussen de serehstengels met het lemmet van een mes en halveer in de breedte.

Breng de wijn met het water, de peertjes, sereh, steranijs en de rest van de suiker aan de kook. Zet het vuur laag en laat de peren met de deksel op de pan in 30 min. gaar worden, roer af en toe door.

Verwarm ondertussen een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de kokossnippers 2-3 min. tot lichtbruin en knapperig, laat op een bord afkoelen. Verkruimel de gevriesdroogde frambozen grof.

Breek de meringue in grove stukken. Zet een stukje stoofpeer rechtop in de coupes. Maak in de coupes meerdere laagjes met de meringue, kokosgurt, kokossnippers en frambozen. Herhaal tot alles op is.

bereidingstipDe stoofperen zijn tot 1 week van tevoren te maken. Bewaar in het stoofvocht, gekoeld in een hersluitbare pot of bakje. Maak de meringue 1 dag van tevoren, bewaar in een luchtdichte doos op een droge donkere plek.
variatietipOok lekker met gewone peer.
resttip Maak van de overgebleven kikkererwten hummus.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Nashipeer-kokos eton mess

Mess betekent geknoei. En dat is toch lekker! Met de verfijnde smaken van citroengras en steranijs.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig