Chocolade-soezenkerstboom
bewaar
bewaar

Chocolade-soezenkerstboom

Deze chocolade-soezenkerstboom is een kunstwerk van een kersttoetje. Rijkelijk versierd met soesjes, chocolade, macarons, vers fruit en feestelijke parels. De ideale afsluiter van het kerstdiner.

2 uur bereiden

16 ingrediënten

Aan de slag

Leg de vellen bakpapier klaar op je werkblad.

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Doop ca. 40 bevroren slagroomsoesjes met de bolle kant in de chocolade. Bestrooi 12 soesjes direct met ⅔ van de nougatine. Bestrooi 12 soesjes met de zuurstokjes-strooimix. Laat alle witte soesjes met de gedecoreerde kant naar boven opdrogen op bakpapier. Bewaar de rest van de witte chocolade.

Smelt de melkchocolade au bain-marie. Doop de rest van de bevroren slagroomsoesjes met de bolle kant in de melkchocolade. Bestrooi direct met ⅔ van de sterretjes-strooimix en laat met de gedecoreerde kant naar boven opdrogen op het bakpapier.

Besprenkel 14 bevroren chocoladesoesjes al zigzaggend met de rest van de witte chocolade, bestrooi de helft direct met de rest van de nougatine. Bestrooi de andere helft direct met de rest van de sterretjes-strooimix en laat opdrogen met de gedecoreerde kant naar boven op het bakpapier. 

Bestuif de bovenkant van 6 chocoladesoesjes met de gouden glitterspray. Bestuif de rest van de chocoladesoesjes (7) met de rosé gouden glitterspray. Laat opdrogen op het bakpapier.

Zet de stapelbare toren in elkaar en plaats op een schaal of groot bord. 

Leg alle soesjes en de macarons klaar.

Begin onderaan met het opbouwen van de toren: prik de soesjes met behulp van de cocktailprikkers dicht op elkaar in de toren. De onderste rij bestaat uit 12 stuks.

Verwarm ondertussen de overgebleven melkchocolade eventueel opnieuw. Doop de macarons met 1 kant in de chocolade en plak in elke rij er 1 of 2 tussen de soesjes in. 

Uiteindelijk heb je een soezenboom met 9 rijen met af en toe een macaron.

Breek de kerstkransjes doormidden en steek de halve koekjes her en der tussen de soesjes en macarons.

Doop de crunchchoco’s in de rest van de gesmolten chocolade en plak deze tussen en op de soesjes. Doe hetzelfde met de pindarotsjes. Plak de chocoladekransjes met wat gesmolten chocolade op de soezenboom.

Steek als laatste de gouden chocoladester als piek boven op de boom.

algemeenMinder personen? Gebruik dan alleen de bovenkant van de stapelbare serveertoren. Daar passen ongeveer 45 soesjes op. 
variatietipDruppel voor een mooi gestreept effect de contrasterende kleur chocolade met een vork lichtjes heen-en-weer over de soesjes. 
serveertipSoesjes over? Serveer om de kerstboom heen op de schaal. 
algemeenLaat je gasten weten dat je cocktailprikkers hebt gebruikt.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chocolade-soezenkerstboom

Deze chocolade-soezenkerstboom is een kunstwerk van een kersttoetje. Rijkelijk versierd met soesjes, chocolade, macarons, vers fruit en feestelijke parels. De ideale afsluiter van het kerstdiner.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig