Citroenkip met aardappelpartjes
bewaar
bewaar

Citroenkip met aardappelpartjes

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Bereid de aardappelpartjes in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika's in parten, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd de paprika's in stukken. Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de paprika 15 minuten op middelhoog vuur. Schil met een dunschiller 2 schilletjes van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de kipfilet in plakken van 1 cm dik. Wentel ze door de bloem en breng op smaak met peper. Verhit 3 eetlepels olie en de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kip en de citroenschilletjes 2 minuten, keer de kip halverwege. De kip mag niet te bruin worden. Voeg het citroensap en de bouillon toe. Leg de deksel op de pan en laat de kip op heel laag vuur in 10 minuten gaar worden. Verwijder de citroenschil. Voeg naar smaak peper en zout en eventueel meer citroensap toe. Serveer met de aardappelpartjes en de paprika.

algemeenDoe zoals in Toscane: bak een gedroogd chilipepertje mee met de kip om het gerecht iets pittiger te maken (voor het serveren verwijderen!).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Citroenkip met aardappelpartjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig