Paprikasoep

Paprikasoep

Met paprika haal je de zon in je keuken. Fun fact: door de verschillende soorten - rood, geel, oranje, groen - kun je paprikasoep maken in de mooiste kleuren!

Paprikasoep  maken: zo doe je dat

Paprikasoep maken: zo doe je dat

  1. Snijd de paprika's in vieren. Verwijder de zaadlijsten. Snijd de kwarten in blokjes. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui en knoflook hierin 3 min. op middelhoog vuur. Schep de paprika erdoor en bak 2 min. mee. Voeg de bouillontablet met het water en de tijmblaadjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Is paprikasoep gezond?

Is paprikasoep gezond?

Paprikasoep is in de basis gezond. De groente bevat veel vezels en voedingsstoffen. Rode paprika bevat twee keer zo veel vitamine C als groene paprika. Voeg liever geen zout toe, maar gebruik voor extra smaak verse kruiden en specerijen.

Paprikasoep: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?

Paprikasoep kun je, eenmaal afgekoeld, ongeveer 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook: in de vriezer is de soep maximaal 3 maanden houdbaar. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bakje, zodat de soep bij het vriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbakje barst. Paprikasoep warm je weer op door ’m al roerend op laag vuur aan de kook te brengen.

Paprikasoep: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?