Fris gebakje met lemon curd
bewaar
bewaar

Fris gebakje met lemon curd

Een frisse vulling van mascarpone, lemon curd en kokos op een knapperige bodem van havermout en noten.

10 min. bereiden / 20 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de havermout en notenmix in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een fijn mengsel. Snijd de dadels in kleine stukjes en smelt de kokosolie. Voeg de dadels, kokosolie en honing toe aan de havermout en meng door elkaar. Vet de springvorm in. Bekleed de springvorm met bakpapier, verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan. Bak ca. 20 min. in de oven en laat afkoelen.

Meng ondertussen de mascarpone met de lemon card en ¾ van de geraspte kokos en verdeel gelijkmatig over de bodem in de springvorm. Garneer met de rest van de kokos. Snijd in 8 stukken en serveer met een blaadje munt.

variatietipJe kunt er ook voor kiezen de bodem niet te bakken in de oven, maar van bakken wordt de bodem wel heel lekker krokant.
bewaartipJe kunt de bodem 2 dagen van tevoren bakken. Bewaar luchtdicht verpakt buiten de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Fris gebakje met lemon curd

Een frisse vulling van mascarpone, lemon curd en kokos op een knapperige bodem van havermout en noten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig