Vegan geroosterde tomatensoep met tortillakruim
Deze tomatensoep maak je lekker romig door een plantaardig alternatief te gebruiken. Lekker met verkruimelde tortillachips als krokant extraatje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Halveer de tomaten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik het hele oppervlak van de bakplaat. Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met balsamicoazijn. Snijd de ui in parten en leg ze samen met de teen ongepelde knoflook bij de tomaten. Besprenkel alles met ⅔ van de olijfolie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 45 min. in het midden van de oven.
Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan en fruit de tomaten-groentepuree 3 min. op laag vuur. Pel de knoflook. Voeg de tomaat, ui en knoflook samen met het water, de blaadjes van de tijm en het groentebouillonblokje toe aan de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe ondertussen de plantaardige witte plak, Terra alternatief voor crème fraîche en de extra vierge olijfolie in de hoge beker en pureer glad. Serveer op de soep en verkruimel de tortillachips erboven.
Vegan geroosterde tomatensoep met tortillakruim
Deze tomatensoep maak je lekker romig door een plantaardig alternatief te gebruiken. Lekker met verkruimelde tortillachips als krokant extraatje.
voorgerecht
null personen
320 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Halveer de tomaten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik het hele oppervlak van de bakplaat. Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met balsamicoazijn. Snijd de ui in parten en leg ze samen met de teen ongepelde knoflook bij de tomaten. Besprenkel alles met ⅔ van de olijfolie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 45 min. in het midden van de oven.
Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan en fruit de tomaten-groentepuree 3 min. op laag vuur. Pel de knoflook. Voeg de tomaat, ui en knoflook samen met het water, de blaadjes van de tijm en het groentebouillonblokje toe aan de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe ondertussen de plantaardige witte plak, Terra alternatief voor crème fraîche en de extra vierge olijfolie in de hoge beker en pureer glad. Serveer op de soep en verkruimel de tortillachips erboven.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
450 g red intense trostomaten
1 tl kristalsuiker
1 el balsamicoazijn
1 middelgrote ui
1 knoflook
3 el traditionele olijfolie
100 g tomaten-groentepuree in tube
500 ml water
2 verse tijm
1 biologische groentebouillontablet
100 g AH Terra plantaardige plak (alternatief voor witte kaas)
4 el plantaardig alternatief voor crème fraîche
4 tl extra vierge olijfolie
20 g tortillachips
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaat
staafmixer met hoge beker