Geroosterde tomatensoep met gehaktballetjes en peterselie
Veel klassieker dan tomatensoep met balletjes wordt het niet. Voeg bij dit voorgerechtje ook nog wat peterselie toe voor een extra touch.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Halveer de tomaten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik het hele oppervlak van de bakplaat. Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met balsamicoazijn. Snijd de ui in parten en leg ze samen met de teen ongepelde knoflook bij de tomaten. Besprenkel alles met ½ van de olijfolie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 45 min. in het midden van de oven.
Verhit ¼ van de olijfolie in een soeppan en fruit de tomaten-groentepuree 3 min. op laag vuur. Pel de knoflook. Voeg de tomaat, ui en knoflook samen met het water, de blaadjes van de tijm en het groentebouillonblokje toe aan de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over de kommen verdeel daar de ballen en peterselie over.
Geroosterde tomatensoep met gehaktballetjes en peterselie
Veel klassieker dan tomatensoep met balletjes wordt het niet. Voeg bij dit voorgerechtje ook nog wat peterselie toe voor een extra touch.
voorgerecht
null personen
375 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Halveer de tomaten en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Gebruik het hele oppervlak van de bakplaat. Bestrooi de tomaten met de suiker en besprenkel met balsamicoazijn. Snijd de ui in parten en leg ze samen met de teen ongepelde knoflook bij de tomaten. Besprenkel alles met ½ van de olijfolie. Rooster de tomaat, ui en knoflook ca. 45 min. in het midden van de oven.
Verhit ¼ van de olijfolie in een soeppan en fruit de tomaten-groentepuree 3 min. op laag vuur. Pel de knoflook. Voeg de tomaat, ui en knoflook samen met het water, de blaadjes van de tijm en het groentebouillonblokje toe aan de tomatenpuree. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes koken. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin en gaar. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over de kommen verdeel daar de ballen en peterselie over.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
450 g red intense trostomaten
1 tl kristalsuiker
1 el balsamicoazijn
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
4 el traditionele olijfolie
100 g tomaten-groentepuree in tube
500 ml water
2 takjes verse tijm
1 biologische groentebouillontablet
12 rundergehaktballetjes
5 g verse peterselie
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier
staafmixer