Aardappelsoep
Aardappelsoep: zo romig dat het bijna fluweel is. Maak 'm met prei of vul je aardappelsoep met nóg meer groente. Kun je niet kiezen? Wij helpen je op weg.
Knoflook-aardappelsoep
- Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Snijd de tomaten in plakjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Verwarm 3 el olie in een grote pan. Houd een mespunt knoflook apart en fruit de rest van de knoflook in de olie totdat hij lichtbruin kleurt. Schenk de kippenbouillon erbij en roer de blokjes aardappel erdoor. Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. zachtjes doorkoken.
- Roer de achtergehouden knoflook door 1 el olie en breng op smaak met zout. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookolie en gril ze 2 min. onder de ovengrill tot ze goudbruin kleuren (u kunt ze ook bakken in de grillpan).
- Schep de tomaat om met 1 el olie en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
- Beleg de knoflooktoast met de chorizo. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en garneer met de peterselie. Druppel er voor het serveren nog wat olie over.
Meer inspiratie