BBQ-hapjes
Borrel op de planning en schijnt de zon? Yes, zet de BBQ maar aan! Van auberginerolletjes tot mini-hamburgertjes: hieronder staan de lekkerste BBQ-hapjes op een rij. Zo wordt je borrel een regelrecht succes!
BBQ-hapje: aubergine van de BBQ
- Snijd elke aubergine in de lengte in 8 plakken van ca. een ½ cm dik. Verhit de grillpan. Bestrijk de aubergineplakken met de bakkwast aan beide kanten met de olie, bestrooi met zout en gril 6 min. Keer halverwege. Laat iets afkoelen op een schaal en bestrooi met wat zout.
- Snijd elke bol mozzarella in 8 gelijke stukken. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn.
- Beleg elke aubergine met wat mozzarella, wat munt en wat rode peper. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rol op, zet vast met een prikker en serveer.