Witlof uit de oven

Witlof uit de oven

Witlof en de oven zijn een uitstekende combi. Bij het garen in de oven komen de smaken en aroma’s namelijk intenser naar voren. Plus, de oven doet het werk. Kun jij in de tussen wat voor jezelf inschenken.

Witlof met ham en kaas uit de oven

Witlof met ham en kaas uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in kwarten. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Schil de knolselderij en snijd in parten. Rasp met een rasp of in de keukenmachine de knolselderij grof. Verdeel de helft over de aardappelschijfjes.
  2. Wikkel elk stuk witlof in een plakje ham. Leg de rolletjes strak tegen elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de knolselderij erover. Schenk de bechamelsaus er gelijkmatig over en bestrooi met de kaas. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de kaas te donker wordt.