Bakken op het kinderdagverblijf

Bakken is een feest! Gezellig met zijn allen aan de slag om een cake of koekjes te bakken om het daarna natuurlijk zelf lekker op te eten. Maar wat kan je makkelijk bakken op het kinderdagverblijf? En wat kost niet te veel tijd? Hier wat handige tips en inspiratie.

Hou het simpel

Wanneer je op het kinderdagverblijf gaat bakken met de kinderen wil je hier natuurlijk niet uren mee bezig zijn. Kies daarom voor simpele recepten waar de kinderen bij kunnen helpen.

Het makkelijkste is om bakken met een mix voor bijvoorbeeld een cake of cupcakes. Zo hoef je zelf alleen nog maar een paar ingrediënten toe te voegen, het in de oven te zetten en dan kan het versieren beginnen!

Koekjes bakken

Vaak zijn kinderen echte koekjesmonsters, daarom is het een leuk idee om als activiteit op het kinderdagverblijf een keer koekjes te bakken. Met koekjes kan je eindeloos variëren met de vorm, decoratie en smaak. Kies voor een kant-en-klare koekjesmix of maak je eigen koekjesdeeg.

Natuurlijk kan er ook gevarieerd worden met het soort koekjes. Je kan bijvoorbeeld zandkoekjes bakken, maar ook havermoutkoekjes of maïskoekjes. Zo leren kinderen ook verschillende smaken kennen.

Tip: laat iedereen een eigen koekje maken van het deeg, zodat ze daarna ook allemaal hun eigen koekje kunnen versieren en natuurlijk kunnen opeten.

Bakken met peuters

Voor veel kinderen is het fantastisch als er gebakken gaat worden op het kinderdagverblijf. De meeste zijn wel in voor zoetigheid en spelen met het deeg. Bak met zijn allen koekjes of cupcakes met een bepaald thema of maak een taart. En vergeet de versiering niet! Zo maakt iedereen écht een eigen gebakje.

 

Gezond bakken met kinderen

Wanneer je gaat bakken denk je al gauw aan alles wat zoet is met veel boter en suiker. Maar lang niet alles wat je bakt, hoeft zoet en vet te zijn. Ook niet wanneer je wat gaat bakken met kinderen. Zo kan je bijvoorbeeld banaan of appel in koekjes of cakejes verwerken en havermout gebruiken.

Daarnaast kan je er natuurlijk ook voor kiezen om suikervrije baksels te maken en met natuurlijke ingrediënten, zoals fruit, om een zoete smaak toe te voegen.