5x cupcake toppings
Topping 1: botercrème
Wil je een mooie toef op je cupcake maken, kies dan voor een botercrème. Met ongezouten roomboter, gezeefde poedersuiker en enkele eetlepels water maak je snel een romige crème. Je kunt aan botercrème ook een smaakje toevoegen door er bijvoorbeeld verse vruchten of chocolade doorheen te mengen. Ook kun je kant en klare smaakstof aan de botercrème toevoegen.
Tip: laat de boter goed op kamertemperatuur komen om de botercrème mooi glad te krijgen
Topping 2: icing
Icing is een zoete, vaak romige glazuur gemaakt van suiker met een vloeistof zoals water of melk. In tegenstelling tot botercrème wordt icing hard. Je kunt je cupcake met icing van een harde en mooie glanzende laag voorzien. Ook kun je met icing versieringen maken zoals vlinders, bladeren en roosjes. Wil je kleur geven aan de icing, voeg dan een druppel kleurstof aan de icing toe.
Zelf suikerglazuur maken:
Topping 3: fruit
Of je nu kiest voor aardbeien, blauwe bessen, frambozen, mandarijnen of kiwi; met een topping van fruit zit je altijd goed. Snij het fruit in kleine stukjes en dip het fruit daarna in een mix van 4 kopjes water met 1 eetlepel limoensap. Dit voorkomt het verkleuren van het fruit. Versier de cupcakes met het fruit dat het beste past bij de vulling van je cupcake.
Topping 4: fondant of marsepein
Topping 5: chocolade
Direct aan de slag
Maak de lekkerste cupcakes
Er is er een jarig, hoera!
Wie jarig is trakteert. Met een tafel vol lekkere hapjes voor jong en oud wordt het een echt knalfeest. Met deze gouden tips zorg je voor een onvergetelijke dag (of avond).
Alles voor een te gekke babyshower
Vind alles wat je nodig hebt voor een geslaagd kraamfeest.
Cappuccino maken
Thuis lekker genieten van een overheerlijke cappuccino? Dat kan, met ons stappenplan maak je de lekkerste cappuccino gewoon zelf!