Er zijn verschillende manieren om cappuccino te maken. Hieronder vind je de twee meest gebruikte methodes.
Cappuccino maken met een melkopschuimerCappuccino maken met een melkopschuimer gaat makkelijk en snel. Binnen no-time heb je een bakkie op tafel staan:
- Verwarm je cappuccinokopje of glas voor door het te vullen met heet water. Een koud kopje zorgt namelijk voor een mindere kwaliteit van de koffiesmaak doordat de espresso te snel afkoelt.
- Voeg voldoende melk toe aan de melkopschuimer, maar niet meer dan aangegeven hoeveelheid. Anders stroomt de melk over.
- Zet de melkopschuimer aan en wacht tot de melk volledig is opgeschuimd.
- Maak ondertussen de espresso klaar in het voorverwarmde kopje. Zorg ervoor dat de espresso klaar is tegelijkertijd met het melkschuim. Net opgeschuimde melk schenkt makkelijker.
- Schenk het melkschuim in het cappuccinokopje of glas en geniet van je verse cappuccino!
Hoe maak je cappuccino zonder melkopschuimer?Geen melkopschuimer in huis? Geen probleem. Het kan ook gewoon met de hand. Met deze stappen lukt het je ook om lekker melkschuim te maken:
- Verwarm ook hier eerst je cappuccunokopje of -glas voor.
- Doe de (volle) melk in een pannetje en zet het vuur zachtjes aan.
- Klop de melk met een garde. Hou het pannetje een beetje schuin, dan schuimt de melk sneller op.
- Doe dit net zo lang tot de melk verandert in melkschuim.
- Schenk het melkschuim bij je shot espresso en je cappuccino is klaar.
Een laatste mogelijkheid om cappuccino te maken is met een cappuccino apparaat. Die zet een cappuccino door de melk automatisch voor je op te schuimen en neemt dus al het werk uit handen. Maar zelf melkschuim maken geeft toch meer voldoening!