Je zou het bijna vergeten, maar ook de binnenkant van je barbecue kan af en toe een sopje gebruiken! Verwijder eventuele asresten en vetophopingen met een aspook of borstel. Gebruik een sopje van warm water en afwasmiddel om de binnenkant schoon te maken. Spoel grondig af en laat de BBQ volledig drogen voordat je hem weer gebruikt.
Ten slotte -en misschien een beetje flauw- maar: voorkomen is beter dan genezen! Dus de beste manier om te voorkomen dat je veel tijd kwijt bent aan het schoonmaken van je BBQ is zorgen dat hij niet heel erg vies wordt. Smeer bijvoorbeeld vooraf het rooster van de BBQ in met wat olie om te voorkomen dat het vlees, de groenten of vis eraan vast blijven plakken en aanbranden. Ook is het slim om niet tot de volgende keer te wachten met het schoonmaken van je BBQ. Dan zijn vet en etensresten hard geworden en veel moeilijker te verwijderen. Doe je het meteen na de BBQ als het rooster nog een beetje warm is, dan kan je etensresten bijvoorbeeld makkelijk weghalen met een staalborstel. Kan je de volgende keer sneller weer aan het grillen slaan!