Stap 4 - Gistingproces
Giet de wijn nu in de glazen stolp of een andere afsluitbare glazen pot. Om het gistingsproces op gang te krijgen kan je er een schepje voedingszout aan toevoegen (let op! Dit is geen tafelzout). Zorg er voor dat de stolp afgesloten is met het waterslot, er mag namelijk geen lucht of vliegjes bijkomen. Zet de stolp op een warme plek, maar niet in de volle zon.
Stap 5 - Van suiker naar alcohol
Na een paar dagen komt het gisten op gang! Als je wijn aan het maken bent moeten de suikers van de druif omgezet worden in alcohol en dat zal een week of 6 duren. Als het vocht helder is, dan is het tijd voor de laatste stap.
Stap 6 - Giet de wijn over in een nieuwe stolp
Je hebt nu zelfgemaakte wijn! Giet de wijn in een nieuwe stolp, maar let op dat er geen pulp mee komt van de bodem.
Stap 7 - Schenk je zelfgemaakte wijn in
De nieuwe stolp laat je weer 6 weken staan op een rustige, warme plaats. Daarna kan je de zelf gemaakte wijn in een fles doen of schenk hem meteen in een glas: proost!