Matzes

Alles over matzes
De matze is eigenlijk niet weg te denken bij de paasbrunch. Hij is lekker knapperig en smeer er een goede laag roomboter op met basterdsuiker en jij zit gebakken. Maar waarom eten we dit eigenlijk met Pasen? We vertellen je er alles over!
Wat is een matze?

Waarom eten we matzes met Pasen?
Hoe wordt een matze gemaakt?
Een matze wordt gemaakt van water en bloem. Het deeg hoeft niet te rijzen, waardoor het snel en gemakkelijk te maken is. Het enige lastige is om het deeg goed dun te hebben. Onze tip: gebruik een pastamachine!
-
Maak een deeg van water en bloem
-
Rol je deeg dun uit (het liefst met een pasta machine!)
-
Bak hem op 240 graden Celcius
-
Voila, jij hebt heerlijke verse matzes
Matzes en meer crackers
Hoe gezond is een matze?
Een matze is niet ongezond. Een matze bevat namelijk geen zout, suiker, geur- en smaakstoffen. Wanneer je hem traditioneel met boter en suiker bestrooit, is de matze niet gezond meer. Want suiker is ongezond! Goed voor een cheat-day zullen we maar zeggen…

Genoeg keuze
Meer lezen?
10x budgettips voor Pasen
Pasen betekent gezelligheid, maar ook een extra kostenpost. Daarom geven we je 10 tips om Pasen nét een beetje goedkoper (en misschien wel leuker) te maken.

10x de bekendste broodsoorten
Brood is voor veel mensen onmisbaar; in de vorm van een boterham met pindakaas bij het ontbijt of een pistolet met zalm bij de lunch. Op wat voor brood doe je jouw beleg?

6x tips om een paastak te versieren
Net als met de kerstboom kan je je helemaal uitleven op paastak versiering. Wij geven je zes originele, inspirerende tips om jouw paastak te versieren!
