Sucuk
Wat is sucuk?
Waar kun je sucuk kopen?
Sucuk kopen
Hoe kun je sucuk bereiden?
Waarmee kun je sucuk eten?
Als iets gemakkelijk te combineren is, is het sucuk wel. Je kunt deze heerlijke worst zowel bij het ontbijt, lunch, avondeten en als tussendoortje eten. Je kunt sucuk ook wel zien als het rundvlees zusje van salami, chorizo of bacon. En dus ook vervangen waar je normaal een van deze worsten zou gebruiken.
Je kunt sucuk op verschillende manieren eten:
-
Met ei: ontbijt als een échte local. In Turkije wordt sucuk het meest gegeven bij het ontbijt met een een gebakken eitje.
-
Op je pizza.
-
Mezze (of gewoon op een borrelplank)
-
Op een pide
-
Op een broodje
-
Tussen je tosti
-
Op de flammkuchen
-
in de ovenschotel
-
Door de pasta
Je kunt de sucuk hierbij in plakjes snijden met een dikte naar keuze, óf in blokjes snijden voor door de pasta of in een schotel.
Duik de Turkse keuken in
Meer lezen?
Sumak: de smaakmaker uit het Midden-Oosten
Voor ons nog redelijk nieuw, maar een veelgebruikt kruid in het Midden-Oosten: sumak. Maar wat is sumak en wat kun je er mee? Wij leggen het uit.
Kefir: alles wat je moet weten
Een bijzonder woord voor een relatief simpel drankje. Wat is kefir nu precies? Waar smaakt het naar en kun je het ook zelf maken? We vertellen je er alles over.
'Nduja
Deze smeerbare worst komt uit het Zuid-Italiaanse Calabrië. Een echte delicatesse! Maar wat zit er precies in? Waar kan je dit kopen? En hoe gebruik je het? We vertellen je er alles over.