Uit het assortiment
Fior di latte
Wat is fior di latte?
Wat is het verschil tussen fior di latte en mozzarella?
Wist je dat fior di latte en mozzarella op een vergelijkbare manier worden gemaakt? Het proces begint met het pasteuriseren en stremmen van de melk. De wrongel - een massa geklonterde melk - die ontstaat, wordt in kleine stukjes gesneden en verwarmd in heet water. Dit heet 'filatura'. Door het kneden en uitrekken van de warme wrongel krijgt de kaas zijn kenmerkende elasticiteit. Fior di latte wordt direct gevormd tot bollen. Voor mozzarella wordt de kaas in pekelwater gelegd voor de karakteristieke zilte smaak.
Proeven maar!
Is fior di latte gezond?
Hoe gebruik je fior di latte?
Door zijn romige smaak en smeuïge textuur kan je fior di latte overal voor gebruiken. Je kunt deze kaas bijv. op allerlei manieren verwerken in heerlijke Italiaanse gerechten:
-
In salades: Fior di latte smaakt heerlijk in een frisse salade met tomaat, basilicum en een goede scheut olijfolie.
-
Op pizza: Gebruik fior di latte als alternatief voor gewone mozzarella op je pizza voor een rijkere smaak.
-
In pasta: Laat de kaas smelten door je favoriete pastagerecht voor extra romigheid.
-
Als hapje: Serveer bolletjes fior di latte met cherry tomaatjes en blaadjes basilicum als borrelhapje.
Tip! Snijd of scheur fior di latte altijd met de hand in plaats van met een mes. Zo behoud je de kenmerkende vezelige textuur het best. Buon appetito!
Nduja: dat wil je wel in je gerechten doen, ja!
Deze smeerbare worst komt uit het Zuid-Italiaanse Calabrië. Hoewel het woord ‘nduja afgeleid is van het Fránse woord ‘andouille’, wat worst betekent. Wij vertellen je er alles over!
Graansoorten: welke zijn er en hoe herken je ze?
Wie bij granen alleen aan tarwe denkt, heeft nog een wereld te ontdekken. Er zijn namelijk allerlei graansoorten, allemaal met hun eigen eigenschappen en smaak. Ontdek het hier!
Pizzasoorten om zelf te proberen
Al eeuwen een publieksfavoriet, de pizza! Benieuwd wat nou het verschil is tussen verschillende pizzasoorten? Lees dan snel verder!