Zelf verse gemberthee maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en je kan er ook nog eens goed mee variëren. Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je verse gemberthee maakt met twee lekkere variaties!
Basisrecept: Verse gemberthee met citroen en honing
- Zet een liter water op en breng aan de kook.
- Snijd in de tussentijd de verse gember in dunne plakjes en verwijder de schil.
- Voeg de plakjes verse gember toe (zelf doe ik graag heel veel) aan het water en laat voor enkele minuten zachtjes doorkoken.
- Haal van het vuur en laat met een deksel erop voor nog enkele minuten intrekken.
- Voeg eventueel een beetje citroensap toe en schenk de thee nu in.
- Enjoy!
Variatie 1: Verse gemberthee met kurkuma en zwarte peper
- Zet een liter water op en breng aan de kook.
- Schil in de tussentijd met een dunschiller het buitenste laagje van de kurkuma en gember en snijd deze in dunne plankjes.
- Doe de kurkuma en gember in een theekan.
- Strooi eventueel wat vers gemalen zwarte peper erbij.
- Schenk het kokende water erbij.
- Laat de thee met kurkuma en gember nu voor 10 minuutjes trekken.
- Enjoy!
Variatie 2: Verse gember-chai thee met kardemom, kaneel en kruidnagel
Naast gember kun je ook wat kardemom, kaneel, kruidnagel en een scheutje melk toevoegen!