Alles over furikake
De kans is groot dat furikake je niets zegt, maar je het toch al een keer gegeten hebt! Lees alles over deze Japanse smaakmaker.
Ingrediënten:
5 liter water
60 gram kombubladen
100 gram gefermenteerde tonijnsnippers (bonitovlokken)
Bereiding:
Stap 1. Leg de kombubladen in koud water en breng op een laag vuur langzaam aan de kook. Wanneer het water kookt, haal je de kombubladen er uit
Stap 2. Voeg de gefermenteerde tonijnsnippers bij het kombu water en laat het koken totdat de tonijnsnippers naar de bodem zinken.
Stap 3. Zeef de bouillon, zodat alle tonijnsnippers worden verwijderd, en tadaaa je hebt je eigen dashi gemaakt!
Stap 4. Je kan de dashi nog op smaak brengen met Japanse sojasaus, miso, wasabi of mirin. Lekker voor je soepje of bouillon. Deze dashi kan je het beste binnen een paar uur gebruiken.
De kans is groot dat furikake je niets zegt, maar je het toch al een keer gegeten hebt! Lees alles over deze Japanse smaakmaker.
Nog niet het meest bekende ingrediënt uit het Verre Oosten, maar in Japan en China is dit ingrediënt niet meer weg te denken uit de keuken.
Wil je weten waarom de Koreanen zo dol zijn op gochujang? We vertellen je er alles over.