6x toppings voor op je flammkuchen
Inmiddels is Flammkuchen niet meer weg te denken van de menukaart. Het is heerlijk als snack maar ook als avondeten, met een frisse salade erbij. Flammkuchen is heel dun deeg dat je met allerlei verschillende toppings kunt beleggen. Zo wordt hij vaak belegd met crème fraîche, uienreepjes en spek. Maar er zijn zoveel meer lekkere combinaties. Wij delen onze zes favoriete flammkuchen toppings!
1. De klassieker
Met spek, uien en basilicum/rozemarijn. Tip: voeg de basilicum/ rozemarijn vlak voor het serveren toe (dus niet voordat hij de oven in gaat) voor een extra lekkere smaak. Een variant op deze klassieker is met mozzarella. Vervang de uien door buffelmozzarella.

2. Flammkuchen met vijgen, geitenkaas en parmaham
Een bekende combinatie, maar oh zo lekker! Deze variant kan je ook heel fijn vegetarisch maken door de Parmaham te vervangen voor verse tijm. Eetsmakelijk!

3. Flammkuchen met courgette en ricotta
Zelfs al regent het pijpenstelen, deze zomerse flammkuchen zorgt ervoor dat in jouw huis de zon schijnt. Romige ricotta en courgette zijn de perfecte combinatie. Serveer het met een frisse (spinazie!) salade en jij zit gebakken!

4. Flammkuchen met zalm en asperges
Flammkuchen met zalm is altijd een succes. En helemaal met asperges erbij! Voeg er ook nog wat rode ui aan toe en jij hebt een feestje op je bord.

5. Flammkuchen met geitenkaas en peer
De combinatie van geitenkaas, peer en noten is een match made in heaven. Dit drietal doet het dus ook geweldig als topping op een flammkuchen. Je kan het deeg belegen met geitenkaas, maar je kan de geitenkaas ook met crème fraîche mengen voor een extra romige topping.

6. Flammkuchen met appel, kaneel en amandelschaafsel
Deze zoete flammkuchen kun je eten als dessert of lekker als tussendoortje. De combinatie appel, kaneel en amandelschaafsel is natuurlijk een klassieker en past ook perfect op een flammkuchen. In de oven en.. aan tafel!

Direct aan de slag
Meer lezen
Pizzasoorten om zelf te proberen
Al eeuwen een publieksfavoriet, de pizza! Benieuwd wat nou het verschil is tussen verschillende pizzasoorten? Lees dan snel verder!

Raspatat: wat is het en hoe smaakt het?
Wat is Raspatat? Waarom schrijf je het met een hoofdletter? En wat is het verschil met gewone patat? Je leest het hier!

Gezonde pizza maken
Pizza eten en tegelijkertijd een gezonde keuze maken? Het kan! Laat je inspireren en ontdek hoe je met slimme bodems en toppings gemakkelijk een smaakvolle verantwoorde pizza maakt.
