Overgangsklachten

Opvliegers zijn het bekendst, maar de overgang kan meer ongemakken geven. Lichamelijk en mentaal. Ook als je nog ongesteld bent. Weten wat er in je lichaam gebeurt, helpt om ermee om te gaan. Hieronder vind je de belangrijkste klachten én oplossingen.

Pijnlijke borsten in de overgang

Sommige vrouwen hebben in de overgang (meer) last van pijnlijke borsten. Hoe komt het en wat kun je er zelf aan doen? Huisarts Tamara zet het op een rij.

Lees meer over pijnlijke borsten

Zo geniet je van seks in de overgang

Tijdens de overgang merken veel vrouwen dat hun seksleven verandert. Hoe komt dat precies, en wat kun je eraan doen? Huisarts Tamara legt het uit.

Lees meer over seks in de overgang

Huid en haar: stralend in de overgang

Tijdens de overgang verandert er veel in je lichaam. Dat geldt ook voor je huid en haar. Wat gebeurt er precies? En hoe kun je dit het beste aanpakken? Huisarts Tamara legt het uit en geeft tips.

Lees meer over huid en haar

Hartklachten bij vrouwen: vaker én anders

Na de overgang hebben vrouwen meer kans op hartziekten dan mannen. Ook de signalen zijn anders. Hoe herken je hartklachten en hoe voorkom je ze? Huisarts Tamara legt het uit.

Lees meer over hartklachten

Opvliegers bij overgang: word ze de baas

Bijna 80% van de vrouwen in de overgang heeft er last van: opvliegers. Gynaecoloog Ginny Chamorro legt het uit én geeft 5 tips om er beter mee om te gaan.

Lees meer over opvliegers

Stappenplan: beter slapen in de overgang

In de overgang slaap je vaak slechter. Hoe komt dat en wat merk je ervan in het dagelijks leven? Huisarts Tamara en gynaecoloog Ginny Chamorro helpen je met 7 praktische tips.

Lees meer over beter slapen

Stemmingswisselingen in de overgang

Van stemmingswisselingen tot somberheid: in de overgang verandert niet alleen je lichaam. Huisarts Tamara en gynaecoloog Ginny Chamorro beantwoorden 7 vragen.

Lees meer over stemmingswisselingen

Overgangskilo’s? 5 tips

Minder taille, meer buik: in de overgang verandert je lichaamsvorm. Hoe komt dat? Huisarts Tamara en gynaecoloog Ginny Chamorro geven uitleg en 5 tips.

Lees meer over overgangskilo’s

Zó blijf je soepel in de overgang

Last van stijve spieren en pijnlijke gewrichten? En benieuwd wat je daar zelf aan kunt doen? Huisarts Tamara en gynaecoloog Ginny Chamorro vertellen je er alles over.

Lees meer over soepel blijven

Plasklachten? Zó pak je ze aan

Vaker plassen en urineverlies komen vaak voor in de overgang. Ontdek tips van huisarts Tamara en oefeningen van onze samenwerkingspartner VGZ om dit aan te pakken!

Lees meer over plasklachten

Overgangsklachten? Dit kun je zelf doen

Tijdens de overgang kun je allerlei klachten krijgen. Huisarts Tamara vertelt hoe een gezonde leefstijl en hormoontherapie kunnen helpen, zodat je er minder last van hebt.

Lees meer over hulp bij klachten

Overgangsklachten? Anders denken helpt!

Heb je veel last van overgangsklachten? Met andere leefstijlkeuzes kun je al veel doen. Ook anders dénken kan helpen. Hoe? Dat leer je in het programma van onze samenwerkingspartner VGZ.

Lees meer over het programma

Meer doen?

Lekkerder in je vel

We helpen je graag op weg om op een makkelijke manier gezondere keuzes te maken. Goed eten, bewegen, ontspannen en slapen: het kan enorm helpen om je fitter te voelen.

Ontdek wat jij kan doen

Download Mijn Leefstijlcoach

Wil jij gezonder eten, meer bewegen, beter slapen of vaker ontspannen? Het lukt je met de gratis Mijn Leefstijlcoach app van Albert Heijn. Kies een challenge die bij jou past en begin vandaag nog!

Download de gratis app

Hoe gezond leef jij?

Kom er snel achter met onze gratis Leefstijlcheck. Krijg persoonlijk advies en ga direct aan de slag met de tips van onze 12 leefstijlexperts, heel veel inspiratie én gezonde extra’s. Doe mee!

Lees meer over de Leefstijlcheck